miercuri, 7 octombrie 2020

Amintiri cu apa minerala

     Hai ca iti sunt dator cu o poveste. Mai stii tu ca trebuia sa vad doua prietene la munte? A fost de pomina , ba baiatule. De pomina.  Ploaie, gratar, alta ploaie, barfa la cafea, barfa la bere , jocuri de carti pe pedepse (da, ma , eram mahmur , deci nu pe shoturi)  povesti si juma de farsa. Nu am Covid, ba. Am mirosit apa minerala. Tare buna, dar tare m-a luat de cap. Tare de tot. Ai vrea tu sa iti dau. 

    Pe aia o pastram pentru zile misto. Mi-a baut-o cineva. Poveste lunga, mult prea lunga si enervanta. Aia , cand oi avea chef. Probabil niciodata. Ce zici? Daca a purtat toace? Nu ba, nu! Bineinteles ca m-a amagit. Dar stii tu femeie sa nu faca asta ?Vrei rezumatul in 5 puncte? Monser, nu ai cum sa rezumi asa fiinte. Bine, eu imi dau toata silinta. O sa incep cu Xena, desi mie imi place tare mult numele ei. Are un iz de OM. De mare om. Evident ca sunt subiectiv, si da probabil si pentru ca e vorba de prietena pe care am avut un crush imens, dar imi place mie. Si o defineste pe Xena. Deci, cum e? Pai, in primul rand , sclipeste de inteligenta. Are un umor subtil si niste rautacisme de femeie inteligenta. 

    Haha, buna asta! Daca e putin increzuta? Mai, tu faci comparatii cu prietena de care ti-am spus si nu e corect. E. Chiar putin mai mult. Nu as zice ca e o masca, nu as zice ca e constiinta de sine. As zice ca e un mod de a fi, o incredere minunata in fortele proprii , si o constiinta odihnita. Practic, e genul de femeie de care e periculos sa te indragostesti. Bine, e clar ca nu ai cum sa nu o placi. Rade sanatos, are un mod senzational de a povesti intamplari penibile, autoironie din belsug. Dar e periculos, iti zic. Mai ales ca tu ai masina. O sa joace X si 0 pe ea. Ai vrea sa iti dau o eticheta? Nu pot ma! Nu pot. E Xena. Da cu sulita zambind, cumpara genti 3 saptamani mai tarziu ca sa castige la pret, si e invidiata de toata lumea. Ha, mai ales de scriitoare. Bine, asta nu cand vine vorba de numarul de rujuri (tre sa citesti povestea urmatoare, trabucul asta e scurt). 

Ca veni vorba de scriitoare. O sa incep cu evidenta. Are voce de directoare comunista. Din aia de care iti era frica. Nu ca batea cu palma, ci cu vorba. Careia ii ziceai sarumana din orasul aflat la 80 de km. Si apoi , deschide gura. Bine, asta pana sa te indemne sa bei apa minerala. Apoi, devine iar directoare. Aha, aceeasi. Dar acum esti a 12-a si dati shoturi la banchet. Va duce ea acasa. 

Fix asa e scriitoarea. E ca o matusa faina. Te pune la colt cu vorba , dar iti desface o bere, ca e cald rau afara. A, si face si cafea buna. Asa , ma baiatule. Pentru asta iti dau o bere. Second best dupa a mea, evident. Si stii ce mai are fain?  O vorba buna. Nu doar molcoma, buna. De om frumos, care nu si-a pierdut copilaria, desi a trecut prin multe. Seamana nitel cu Xena, ambele sunt rele de gura si au suflet mare, dar e un pic mai taciturna. E mai observatoare. Nu va recunoaste niciodata. Dar ea e Camil in Campia Bucurestiului. Tace, observa, inteapa cu haz, si scrie. Si are o teribila frica de virgula. Da, da. Mai ales cand vorbeste cu mine. Ete na, normal ca sunt Securitatea cratimei si a virgulei. 

Cam asa sunt ele, monser. Daca ar fi sa le pun o eticheta, cu siguranta ar fi aia de oameni cu care as mai bea o apa minerala. Hai noroc! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu