duminică, 20 octombrie 2013

Mr. Slam Dunk

Shane isi bea linistit cafeaua pe terasa apartamentului sau din Manhattan. Aprinde un Marlboro rosu lung si scena seamana cu una de acum 10 ani. Cafea neagra, Marlboro rosu lung si balconul lui. Pana sa ajunga la redactia Times mai are cam 2 ore. Timp suficient sa treaca pe la Carmen, sau poate pe la Roxanne pentru un pahar de distractie. Insa nu prea are chef de femei astazi, are chef sa-si bea linistit cafeaua in balcon ca un om fara vreo graba. In fond, ce-ti aduce graba? Stie la fel de bine cum o stie si Claudio: 7 gloante in piept. E ciudat ca isi aminteste acum de nebunia de acum 3 luni cand a asistat neputincios si legat de un stalp la ciuruirea celui mai bun prieten. Era noapte, cineva i-a luat si i-a bagat intr-o duba, evident fara voia lor, i-a legat fedeles, si i-a dus in acel depozit morbid de pe John Walters 31 unde au stat fata in fata si a vazut cum prietenul sau e taiat cu sabia, chinuit cu lama de ras pe testicule, si impuscat de 7 ori cu un Colt de calibrul 48.
Inca ii tiuie urechile de la zgomotul gloantelor. Nu-i uraste pe cei care l-au lichidat pe Claudio , asta se intampla cand intri in lumea pariurilor ilegale si ii furi pe dealeri, dar ii uraste teribil pentru zgomotul acelor gloante. Cand cineva claxoneaza in trafic, cand ii suna telefonul sau cand tipa o femeie de fericire el vede gaurile din trupul lui Claudio, dar mai ales aude zgomotul ala inconfundabil pe care il face Coltul cand cineva il foloseste de la o distanta atat de mica. Multi i-au spus lui Shane ca e inuman, ca nu arata compasiune fata de Claudio, ca e cinic pentru ca se duce la Carmen de cel putin 4 ori pe saptamana si nu joaca sah. El insa ii lasa in pace. Niciodata, niciodata nu i-a pasat de ce cred astia care se tot baga in seama si fac pe moralistii. Il doare fix in cot, nu plange pentru ca tipul si-o merita, iar Carmen e atat de sexy ca nu are rost sa ai compasiune. Colegii de la Times ii spun lui Shane Mr. Slam Dunk. Pentru ca ii place sa cada de pe cai mari, de la inaltimi mari, pentru ca ii place sa riste. In viata lui nu a scris un rand neutru. Uraste Lakers de mic copil si se vede in cronicile lui. Ii place soccerul mai mult decat fotbalul american ,desi e un newyorkez pur-sange, si o afirma de fiecare data cand are ocazia. De cate ori nu si-a dorit editorul sa il concedieze, de cate ori....! Dar injurat sau aplaudat, e cel mai citit si publicitatea de pe blogul lui e cea mai scumpa din online-ul sportiv. Pur si simplu e o masina de bani. La fel si in viata privata, e o masina. Nu ii pasa de ceilalti cat lui ii e bine. Dupa ciuruiala lui Claudio s-a bucurat. S-a bucurat ca pe el nu l-au atins. A scapat fara vreo zgarietura. Si de la inmormantare i-a facut lui Carmen curte. Pentru ca asta voia.

Shane se trezeste brusc din amintiri pentru ca suna usa. E menajera care vine mereu martea sa faca curat. Nu are cine stie ce, poate doar o cutie de pizza si o sticla de Cola uitate, dar e meseria ei. Shane se uita la ceas si vede ca si-a luat timpul sa bea cafeaua si mai are cam o ora. Intra in dus si in 15 minute e gata. Camasa albastra e la dunga, blugii negri sunt curati ca lacrima, pantofii lustruiti, sacoul sta perfect drept. Arata impecabil. Dar la fel de impecabil arata si posteriorul lui Sheilei, menajera blonda, de care tot fuge de luni de zile. Azi nu se mai abtine si ii trage o palma. Fix peste posterior, da. Mr Slam Dunk has to score. Ce urmeaza? Pai cea mai intensa jumatate de ora pe care a avut-o vreodata. Dupa ce jumatatea de ora se termina, se uita la ea, se uita la ceas, isi aprinde o tigara si o fumeaza pe fuga , dandu-i Sheilei ultimul fum in fata, se spala si se aranjeaza si sare in taxi. A inceput ziua bine. Gaseste chiar si 2 complimente pentru Lakers, care au jucat binisor ieri cu Knicks si o suna pe Carmen sa-i spuna ca diseara vrea burgeri si Cola. Apoi intra in redactie, imprima cronica, o arunca pe biroul tocilarului care ii e sef , Dan, si se duce inapoi in birou unde isi cocoata picioarele pe masa, aprinde o tigara, si bea din cafea. In 15 minute incepe Juventus-Milan si are un chef nebun sa vada cum paseaza Pirlo si cum se demarca Matri. Si asta pentru ca acum nu mai aude zgomotul Coltului, ci gemetele Sheilei, claxoanele si injuraturile. Exact ca acum 5 luni cand Claudio nu il bantuia. Trage un fum, il trimite in vant, bea o gura de cafea si vorbeste ca pentru sine. Drum bun prietene! De astazi, Mr. Slam Dunk te-a eliberat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu