miercuri, 31 iulie 2024

Cuvinte si ploaie

     Era 23:15.Noaptea cadea peste ei. Iar ea? OOO! Avea vocale in timp ce el abia respira. Tot ce se auzea era " Serios? Asta poti ,nu? Diplomatie , Razvan? Unde e obsesia, unde e Ramsey 9 fals? Stim amandoi ca tu crezi ca  e gata.  E din minutul 1 , Razvan, E din minutul 1.. Lasa romantismul, i-ai executat, e gata, bucura-te [...] O vedea, ii vedea parul de aur, apoi obiectivul se focusa pe EA (cum a ajuns acolo? Intrebati-l) , totul era gri, cafeaua era rece si grea , nu vedea tabela, vedea doar 13. Si marti . "E GATA, lasa totul. Ai castigat. " "[...]Radu va trebui sa fie perfect, iar Weston va trebui sa bage multe alunecari. Stiu exact ce am facut. Nu te mai indoi de mine. Am nevoie de tine, am nevoie de alb-negru. Daca poti , e ok, daca vrei sa pleci, e la fel de fair. Dar nu imi spune ca e gata. Cand a dat Berna anul trecut, erau batuti. Si dintr-o data "Unde e cioclul meu?" . Respira adanc. Il pierduse pe Otopeni. Cu EA in tricou cu Zambrotta. Atunci invatase ca ii sta bine in rosu, ca tricoul al treilea din 98 (albastru cu galben, cat de frumos era pe Deschamps ) ii vine bine, ca Juve e viata. Si tipa . Urat. Nimeni nu il mai auzise asa. Si in tot timpul asta sorbea cafea . [...] " Nu e gata. Deloc. Stiu ce am facut azi. De fapt, ce au facut azi. Acum vei tacea. La Torino , a fost 2-2 . Am condus de 3 ori. NU E GATA. Vor sari pe noi , ne vor intra in glezne, vor presa pana cand nu mai au energie , NU E GATA. Opreste-te . " Si o privea in ochi , si voia sa o arunce pe pat, si o vedea pe EA si punea frana. Mintea lui era bolnava de dragoste. Nu ajunsese razbunarea, nu ajunsese incendierea Anfieldului, nu ajungea nimic. 

"[...] Nu, TU o sa TACI, tu o sa te bucuri , tu o sa razi. Asa cum te-am vazut prima oara. Ala esti. Opreste-te o data. TU nu ai facut nimic gresit. Esti om ,respira si bucura-te. ". A tras aer in piept (iar el abia se putea abtine ) si a continuat "Ti-a zis ca nu ai inima, nu? Ca ai lasat liniile de frica, asa-i? NU-MI PASA!!!! Toata lumea cobora, Jones nu mai prinde 2 suturi din alea intr-un meci, totul e pregatit ca la carte. E anul tau. Zambeste. E o victorie masiva " In capul lui, se derulau pasele lui Jones, recuperarile lui Konate,   devierile lui Darwin. Nimic, nimic despre tripla lui Benta, despre jocul magnific al lui Radu si Weston, in general, nimic bun. De ce? "Trezeste-te , e ziua perfecta. Ai ucis mitul Anfield, le-ai baut berea fara sa te misti, vreau sa te vad dansand la misto pe You will never walk alone. Stiu ca poti, stiu ca totul va fi exact asa cum vreau. De ce cauti himere? Ai incendiat Anfield intr-o noapte europeana". Aproape il implora sa rada, desi el deschisese TV-ul si relua fiecare pasa a lui Mac, fiecare veticala a lui Szobo . L-a lasat jumatate de ora. Era suficient dupa estimarea ei. Pentru ca el nu avea nevoie de studiu,- stia exact ce trebuie facut - el avea nevoie de energie. Iar cafeaua nu mai era un drog suficient, 

"[...] Ma vei asculta  bine. Nu e gata pana cand fluiera arbitrul peste 6 zile. Nu e gata pana cand nu sunt in autocar. Dar eu, sunt GATA. Sunt over and done. Cristina, esti o minune. Pentru oricine e viu. Eu am murit de vreo 3 ori. Mi-au expirat vietile. Mai am doar atat. Champions si Doamna mea batrana, non-colora si al naibii de dornica de glorie europeana. Asta-i tot. " I-a pus mana la gura. Realiza perfect ce face, realiza unde e, realiza ca el nu poate fi al ei inca. Dar totusi.... o facea. I-a scos Gavalda din rucsac, i-a scos tricoul cu Steaua ( capitanul lui ramanea Radoi) , i-a scos fularul cu Fino Alla Fine. Negru cu alb. Asa cum era . Si cu atatea nuante de alb ........[...] "In seara asta, dansam. Vei dansa pe "Let it be " pana cand iti vor cadea picioarele. Stim amandoi ca o poti face si ca EA zacea. " Nu a zis nimic. Blugi negri, tricoul cu Radoi si fularul ( in Aprilie, da) cu Fino alla Fine. Cand au intrat in Popworld , ea era in alb-negru ( avea fata asta un simt al sfidarii mortal ) iar el era multicolor, avea ochelarii de club si fularul juventin. Privirile ii atacau, dar nimeni nu putea sa il alunge. Iar Johny , in tricou cu Gerrard, ii intindea o bere " You deserve it. You promissed that you will burn Anfield. I hate you, but you did. Next week, we come to Turin for revenge. And Curtis has several shots for you. " . A baut halba din 2 guri si si-a aprins un Marlboro. "Next week, Dusan will kill you. You are good , but not Juventus. Cheers. ".  

Parca l-ar fi sarutat. De fapt, o oprise de multe ori. Fara gesturi, doar din privire. Mereu, mereu, mereu cu gandul la EA. Si 0725........ , ar fi vrut sa nu il lase, ar fi vrut sa il ia in brate, dar el deja iesise. "[...] Fericit? Sper ca bei cafea cu gheata. Sau orice inghetat. Ramsey a fost o idee minunata. Si fara Chiesa.....WOW!!!" . O auzea, dar ceva era in contratimp. " Ai curaj sa suni. Nu te mint. Ai mare curaj. Nu-ti lipseste, te cunosc. Desi, uneori.....ar trebui sa inveti sa driblezi. Ca Weston in seara asta. Sau sa deviezi ca Aaron. Vezi tu, telefonul asta e minunat, dar nu face nimic. E o himera. Atat" [...] " Nu asta era si incediendierea Anfield acum o saptamana? Sa fim seriosi, e doar pauza. Te inteleg de ce ai incredere. Dar ai inima?" [...] " Inima a murit in fotbal in anii '50. Mai precis, in '58, cand Brazila a castigat datorita lui Pele. Eu ii am pe Weston, Benta, Berna, Aaron, Dusan, Radu, Zakaria , Kulu, Soule, Fabio, De Ligt , Gatti. Eu am o echipa. Am prieteni. Asta e inima in fotbal. Nu o aparare care a cedat dupa 2 suturi de la 30 de metri. Eu am o echipa care acum un an , a fost mai buna, a alergat mai mult, a avut mai multe suturi. Am o echipa care in seara asta m-a invatat ca Let it be se danseaza perfect in ploaia din Liverpool. Cheers, Bi! " Ii auzise doar ultima fraza. 

[...] " Let it be in ploaie cu un fular cu Juve? Hell yes !!!". L-a tras de guler , i-a infipt mana in parul putin pe care il avea, i-a inchis senzual telefonul si l-a privit in ochi. Iar el i-a pus fularul dupa gat si a imbratisat-o foarte strans. Era atat de aproape, dar atat de departe si tot ce ii soptea era "Yesterday". Iar Cristina il suia in taxi (ea stia cum il gasise in centrul Livepool) si radioul canta "It's my life " si buzele lor se apropiau. Si ea zbura in pat din usa, si noaptea era tanara.