sâmbătă, 4 iunie 2011

Oda de la 11 metri

Zilele iubirii costa. Universitatea e invadata de flori, fete si baieti. Baieti care daruiesc, fete care primesc cu un zambet si un sarut. Imi cade privirea pe un cuplu. Ea - talie supla, geanta mare (sifonierul meu intreg ar intra acolo). El - cu un buchet de trandafiri in mana, in blugi si bocanci (in fine, a expirat vremea adidasilor), cu un fular aruncat a la Piersic peste haina lunga. Frumosi amandoi, parca si un pic in zodia iubirii. Parca. Daca te uiti atent, ea da ochii peste cap (asta aduce doar flori?) si creionul ii acopera orbitele. El e tot un zambet si parca nu vede privirea ei absenta in care straluceste dorinta aurului. Cautatorii de aur din America, Mexic sau de prin coloniile spaniole aratau mult mai uman. Se deplaseaza spre Romana. Aud invariabilul KFC (mancarea proasta si imbolnavitoare se vinde mai bine decat cozonacul. Ciudat de adevarat.) Inca o privire si el devine o anexa. Imi continui studiul de caz. Un fata imi e de ajuns sa inteleg ca telefonul l-a transformat in parenta pe purtatorul fularului. Noroc ca minunatul Master of Puppets il salveaza "Da, frate a venit Burdujan. Dinamo l-a luat pe Bakaj. Super jucator, de acord. Cand ne vedem la o bere dupa alta? ". Salvarea e pe drum.
KFC. Beau cafea si imi vad de studiul de caz. Psihologie in fast-food. El cu cafeaua si cu tigarile lungi, ea cu frappe-ul si mentolurile. Dialogul e mono. Vorbeste ea despre noile trenduri de la ASE. "Se poarta mustarul si movul. Am vazut o rochie minunata in Afi (poate se simte). Era din dantela (cum s-o porti pe frigul asta?) neagra, sclipitoare". Privirea lui e concludenta. "Aha!!!(pe 1 tre sa i-o cumpar). Cum ramane cu permisul de schi la Paltinis? Mai vii? Aaa, am uitat de Martisor in Crystal. Martini si minimal, stiu, combinatia suprema. OK, fie dar eu tot ma duc la schi. Nimic nu se compara cu zapezile babelor". Ea schimba subiectul si vorbeste despre parfumuri, iar fumurile tigarii lui se intetesc. Se mai aude un 8 martie abia soptit si el raspunde "Doar stii ca nu imi place Twice. Petrecem ziua impreuna, iar seara eu ma duc in Fire. Cel mai frumos lucru de 8 martie nu e Ziua Femeii cu Campari gratis in Twice, ci Sahtior-Roma". E ultima replica inainte ca ea sa bea zgomotos Frappeul si sa se lipeasca de telefon.
Si prilejul pentru mine sa cuget ca baiatul are dreptate si ca Lucescu si Montella, Wenger si Guardiola sunt maestrii salvarii noastre indiferent ca nu nimeresc schimbarile si indicatiile. Pentru ca datorita lor si eroilor lor (Messi, Arshavin, Totti) avem dreptul sa ne bucuram zgomotos sau sa injuram la fel de tare. 8 Martie fericit dragelor, dar noi ramanem cu mingea cu petece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu